Wij zijn tussen 16:00u en 17:00u telefonisch niet bereikbaar. Heeft u vragen dan kunt u ons mailen en komen we hier zo spoedig mogelijk op terug.

Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Deurmat vervangen

4 Redenen om je deurmat te vervangen

Je deurmat; je trouwe metgezel als het aankomt op een sfeervol entree en natuurlijk een schone vloer. Maar hoe lang ligt je deurmat er al? Kun je je nog herinneren wanneer je ‘m aanschafte? Een versleten deurmat geeft een verminderd veegresultaat. Met als gevolg meer vuil in huis. Maar er zijn ook andere redenen om je deurmat te vervangen. In dit blog geven we je 4 goede redenen.

1. Zichtbare slijtage van de mat

Misschien wel dé reden om je deurmat te vervangen; zichtbare slijtage. Een deurmat die er inmiddels toch wat treurig bij ligt. Noem het vergane glorie of de tand des tijds. De vezels van de binnenmat laten los, al bij het geringste contact en worden mee naar binnen gelopen. En niet te vergeten de loopsporen; daar waar de mat het meest gebruikt is en soms bijna tot de rugmat afgesleten. Hoogste tijd dus dat er een nieuwe mat komt te liggen.

2. Lelijke vlekken en verkleuringen

Door de jaren heen ontstaan er vaak blijvende vlekken en verkleuringen op je deurmat. Je hebt inmiddels al geen idee meer wat voor vlekken het zijn of wat de basis vormde van die vlek of verkleuring. De eerste paar keer is je deurmat nog prima schoon te maken. Een sopje was genoeg om je mat weer te laten shinen. Maar na een tijdje blijven ze toch zitten; ontsierende vlekken. Er is niets meer aan te doen en soms lijkt het wel of er in rap tempo nieuwe vlekken bij komen. Eens was de mat verantwoordelijk voor een prachtige entree, nu een doorn in je oog elke keer dat je er overheen loopt.

3. Andere woning, nieuwe deurmat

Een nieuwe woning; een nieuwe deurmat. Toch? Want oeps; je hebt de deurmatten ‘per ongeluk’ in de vorige woning laten liggen en de nieuwe bewoner is er vast heel blij mee. Of wel meegenomen, maar je komt erachter dat de matmaat net niet helemaal goed is en de kleur matcht ook niet echt met de kleur van de vloer en de deur. En de deur lijkt ook wel stroever open te gaan. En natuurlijk kan het ook nog zo zijn dat je een verzonken deurmat op maat nodig hebt. Ook dan is het niet anders en zul je je deurmat moeten vervangen. Let ook zeker op wanneer je nieuwe vloer een PVC vloer of PU-gietvloer betreft. In dit geval is het (zeer) verstandig een weekmakervrije deurmat aan te schaffen. Anders loop je namelijk een groot risico op permanente vlekken op je mooie nieuwe vloer!

4. Nieuwe inrichting/andere vloer

Nog een reden om je deurmat te vervangen is als je bent overgestapt op een nieuwe inrichting. De kozijnen en deuren zijn voorzien van een nieuw likje verf. De huidige deurmat past qua kleur en stijl niet helemaal meer. Je nieuwe deurmat moet passen bij de nieuwe kleur op je muur. Bovendien geeft je toekomstige nieuwe deurmat een goede eerste indruk van de rest van je nieuwe interieur.

Vergeet ook vooral je buitenmat niet

Want je deurmat voor buiten krijgt veel te verduren, waaronder 4 heel verschillende seizoenen. Nu is je buitenmat over het algemeen een taaie rakker, maar daar staat tegenover dat blootstelling aan regen, zonneschijn, kou en sneeuw niet mals zijn. En dan ook nog je schoenzolen. Het materiaal van je buitenmat wordt in de loop van de jaren minder en er ontstaat zichtbare en onzichtbare slijtage. De werking van je buitenmat gaat simpelweg achteruit.

Onopgemerkt, maar wel aanwezig

Vaak wordt er niet zo op de deurmat gelet. Je veegt je voeten en loopt door. Slijtage wordt daardoor niet altijd opgemerkt, terwijl ze toch echt haar intrede doet. Natuurlijk is dat afhankelijk van hoe intensief de deurmat gebruikt wordt, en de kwaliteit. Uiteindelijk doet je deurmat z’n werk minder goed en loop je meer vuil en vocht mee naar binnen. Ook de hygiëne van je deurmat wordt minder, ga maar eens na wat je allemaal meeneemt onder je schoenzolen…. Kortom; daarom is het belangrijk je deurmat wanneer nodig te vervangen.

Tip van je deurmatties: check ook eens onze is-je-deurmat-aan-vervanging-toe-checklist.

 

Delen

De waardering van www.deurmataanhuis.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 4915 reviews.

Wanneer heb je een snijmes nodig?

Het Deurmataanhuis snijmes gebruik je om dat hoekje van de drempel of deurpost uit de mat te snijden zodat de mat perfect in de ruimte ligt waar jij deze bedacht hebt.