Zó weet je dat je deurmat toe is aan vervanging

Hoe is het gesteld met jouw deurmat? Doet ‘ie z’n werk nog? Kun je nog steeds zorgeloos je voeten vegen en hoef je niet bang te zijn voor modderige voetstappen op je vloer? Of merk je toch dat je mat wat minder wordt? Dat hij je soms een beetje in de steek laat. Met onze handige is-je-deurmat-aan-vervanging-toe-checklist weet jij precies of het tijd is voor een nieuwe deurmat.

Het is tijd om je deurmat te vervangen als

  • De vezels van de mat dermate versleten zijn, dat de onderkant van de mat zichtbaar wordt. Inmiddels zijn er dan ook heel wat voeten op geveegd.
  • De vezels hard geworden zijn. Het wordt voor de vezels dan onmogelijk om nog goed vocht en/of vuil op te nemen en vast te houden.
  • Er vlekken in de deurmat zijn gekomen die je er niet meer uitkrijgt. En dat terwijl je je mat al aan tal van reinigingssessies hebt onderworpen.
  • De loopsporen op de deurmat duidelijk zichtbaar zijn. Dat is de favoriete plek geweest om de voeten te vegen of om overheen te lopen. Deze loopsporen doen wel een beetje afbreuk aan je mooie entree, vind je ook niet?
  • De mat niet meer past bij je nieuwe vloer, omdat de kleur uit de toon valt of omdat de dikte van de deurmat niet meer goed is. En je wilt natuurlijk wel dat je vloer en deurmat één geheel zijn.
  • De deurmat geen weekmakervrije achterzijde (rug) heeft. De mat is dan niet meer geschikt om op een PVC- of Epoxy vloer te leggen. En het is toch jammer als je (nieuwe) vloer daardoor beschadigd raakt.

Tip van je deurmattie

Blijft er na het vegen van de voeten nog vuil onder de zool zitten? En ligt je mat er nog niet eens zolang? Dan is het vaak niet nodig om je deurmat alweer te vervangen. Een duurzame en goede oplossing kan zijn om een buitenmat aan te schaffen die het grove vuil buiten de deur houdt zodat de binnenmat niet ‘overbelast’ wordt.

Maar hoe vaak moet ik mijn deurmat dan vervangen?

We horen het je vragen. Er zijn geen geschreven regels over hoe vaak een deurmat vervangen moet worden. Hoe lang je deurmat meegaat is onder andere afhankelijk van de kwaliteit en de intensiviteit waarmee de mat gebruikt wordt. Met onze checklist kun je jouw deurmat in elk geval aan een grondige inspectie onderwerpen. En natuurlijk kun je bij ons terecht voor een nieuwe, perfect passende deurmat.

Delen

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter

Waarom Deurmataanhuis.nl?

Hulp nodig? Onze klantenservice staat klaar

De waardering van www.deurmataanhuis.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 349 reviews.

Voer een zoekopdracht in

Wanneer heb je een snijmes nodig?

Het Deurmataanhuis snijmes gebruik je om dat hoekje van de drempel of deurpost uit de mat te snijden zodat de mat perfect in de ruimte ligt waar jij deze bedacht hebt.