Wij zijn tussen 16:00u en 17:00u telefonisch niet bereikbaar. Heeft u vragen dan kunt u ons mailen en komen we hier zo spoedig mogelijk op terug.

Zoek
Sluit dit zoekvak.
droogloopmat buiten

Een droogloopmat buiten neerleggen… Kan dat?

Je bent op zoek naar een deurmat voor buiten. Maar welke deurmat moet je dan hebben? Je hebt tijdens je zoektocht verschillende soorten buitenmatten voorbij zien komen en je vraagt je inmiddels of het verstandig is om een droogloopmat buiten neer te leggen. Het antwoord daarop is ‘nee’. In dit blog leggen we je dat graag uit.

Droogloopmat buiten; niet verstandig

Deurmatten heb je in verschillende soorten en maten. En we maken in de deurmattenwereld onder andere onderscheid tussen een droogloopmat en schoonloopmat. Een droogloopmat buiten neerleggen is niet aan te raden, terwijl je een schoonloopmat wel buiten neer kunt leggen. Dat een droogloopmat buiten neerleggen niet verstandig is, heeft te maken met het materiaal van de deurmat. De vezels van de droogloopmat zijn simpelweg niet opgewassen tegen de weersinvloeden. Na een flinke regenbui bijvoorbeeld; dan zou je droogloopmat buiten helemaal verzadigd zijn en maakt het je voeten eerder natter dan droog. Maar als een droogloopmat buiten niet kan, welke deurmat kan dan wel veilig buiten neergelegd worden?

Onze populairste droogloopmatten:

Aquapro_antraciet_bovenaanzicht_DAH_1

Snelst bezorgd

Vochtopname

3/5

Vuilopname

3/5
Droogloopmat op maat - Aquapro 8mm - Antraciet
4.73/5
(807 beoordelingen)
Vanaf: 28,21
Kleur: Antraciet
Extreme vuil- en vochtopname
Snel droog door Polyamide vezels
Matten pluizen niet
Geschikt voor zakelijk gebruik
DAH_0000s_0003_Deluxe_zwart_02

Vochtopname

3/5

Vuilopname

2/5
Weekmakervrije mat op maat met rand - Absorba deluxe 7mm zwart
4.68/5
(165 beoordelingen)
Vanaf: 37,24
Kleur: Zwart
  • Weekvrije deurmat op maat
  • Weekvrije deurmat op maat grijs
Geschikt voor PVC vloer*
Antislip rug
Machinaal wasbaar
Randafwerking rondom
DAH_0007_aquastop antraciet_02

Vochtopname

3/5

Vuilopname

1/5
Droogloopmat op maat - Aquastop 5mm - Antraciet
4.61/5
(466 beoordelingen)
Vanaf: 23,11
Kleur: Antraciet
  • Droogloopmat op maat
Dunste droogloopmat
Gemaakt van 100% katoen
Geschikt voor handwas
Geschikt voor huis-tuin-en-keukengebruik

Deurmatten voor buiten

Het materiaal van een deurmat speciaal geschikt voor buiten moet opgewassen zijn tegen regen, sneeuw, zon, warmte en kou. Kortom; deze buiten deurmatten moeten tegen een stootje kunnen. Bovendien is het handig als een buitenmat het vuil van je schoenen schraapt, zodat je het niet mee naar binnen neemt. Een buitenmat is daarom vaak een schoonloopmat, terwijl een binnenmat meer een droogloopmat is. Een droogloopmat buiten is dan ook niet in staat om vuil van je schoenen af te schrapen, omdat de vezels te fijn zijn. Als je een droogloopmat buiten neerlegt, zou je met vieze én vochtige schoenzolen naar binnen lopen. Zonde van je veegwerk toch?

Borstelmat of spaghettimat heel geschikt voor buiten

Als je op zoek bent naar een goede deurmat voor buiten, dan adviseren wij je een borstelmat, of spaghettimat aan te schaffen. De borstelharen van de borstelmat en de lussen van een spaghettimat zijn heel goed in staat om (grof) vuil van je schoenen af te schrapen. Wind, regen en zon deert ze niet. Je kunt deze buitenmatten bovendien heel eenvoudig schoonmaken door ze met een tuinslang, of emmer water af te spoelen.

Sterkte buitenmatten:

DAH_0004_Curly_zwart_02

Vochtopname

0/5

Vuilopname

2/5
Spaghettimat op maat - Curly 10mm - Zwart
4.73/5
(11 beoordelingen)
Vanaf: 49,54
Kleur: Zwart
Vuildoorlatend
Kan altijd buiten liggen
Houdt geen vocht vast
Lengtemaat zelf te bepalen
DAH_0022_Curly_blauw_02

Vochtopname

0/5

Vuilopname

2/5
Spaghettimat op maat - Curly 10mm - Blauw
4.67/5
(9 beoordelingen)
Vanaf: 49,54
Kleur: Blauw
Vuildoorlatend
Kan altijd buiten liggen
Houdt geen vocht vast
Lengtemaat zelf te bepalen

Droogloopmat buiten bestaat niet

Eigenlijk bestaat een droogloopmat voor buiten niet. Een droogloopmat is meestal samengesteld uit fijne, zachte vezels die je schoenzolen droog maken. Vuil van je schoenzolen blijft ook op je droogloopmat liggen, waardoor de mat veel sneller vies wordt. Wij adviseren dus geen droogloopmat buiten neer te leggen, maar wel een buitenmat in combinatie met een droogloopmat binnen. Zo weet je zeker dat je met schone schoenen de vloer betreedt. Je kunt een droogloopmat op maat laten maken, zodat ‘ie perfect bij je entree past. 

Droogloopmat buiten onder een overkapping

Er is natuurlijk een mooie tussenoplossing; een droogloopmat buiten neerleggen, maar dan wel onder de overkapping van je huis bijvoorbeeld. Zo ligt de deurmat beschut en dus beschermd tegen het weer. Het is dan natuurlijk nog wel steeds zo dat je er rekening mee moet houden dat de deurmat geen vuil van je schoenen schraapt. Om dat op te lossen zou je een buitenmat voor de entree van je overkapping kunnen leggen.

Een droogloopmat is er niet voor gemaakt om buiten neer te leggen. Een droogloopmat is namelijk niet geschikt om grof vuil onder schoenzolen vandaan te schrapen en het materiaal van een droogloopmat is ook niet bestand tegen de verschillende weersinvloeden. Een droogloopmat komt binnenshuis wel volledig tot haar recht.

Het lijkt misschien voor de hand liggend om een kokosmat buiten neer te leggen door de grove structuur. Toch is een kokosmat niet geschikt om buiten neer te leggen. Door regen en vocht gaat de mat snel stuk en komt er schimmel in de mat. Een kokosmat kun je wel onder een afdak over overkapping neerleggen. Het voordeel van een kokosmat is natuurlijk dat ze heel goed vuil onder je zolen vandaan schrapen. Lees meer over een kokosmat op maat

Delen

De waardering van www.deurmataanhuis.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 4605 reviews.

Wanneer heb je een snijmes nodig?

Het Deurmataanhuis snijmes gebruik je om dat hoekje van de drempel of deurpost uit de mat te snijden zodat de mat perfect in de ruimte ligt waar jij deze bedacht hebt.