Wij zijn tussen 16:00u en 17:00u telefonisch niet bereikbaar. Heeft u vragen dan kunt u ons mailen en komen we hier zo spoedig mogelijk op terug.

Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Je deurmat op maat eenvoudig bijsnijden

Je deurmat op maat snijden in 5 stappen

Je hebt een prachtige deurmat op maat gekocht bij Deurmataanhuis.nl en bent hier erg blij mee.
Soms kan het echter zo zijn dat het toch nog nodig is om de mat bij te snijden omdat er een hoekje van een deurpost of drempel moet worden uitgesneden. Met deze instructie is dit voor elke handige klusjesman of klusjesvrouw geen enkel probleem.

Jouw deurmat op maat snijden met deze 5 benodigdheden

Je deurmat op maat snijden gaat heel eenvoudig, maar de volgende dingen heb je toch wel echt nodig:
• Rolmaat om te meten
• Scherp snijmes om te snijden
• Winkelhaak of snijlat om bij langs te snijden
• Pen of witte stift voor markeringen
• Eventueel een papier voor aantekeningen

In 5 stappen jouw nieuwe deurmat op maat snijden

Stap 1

Meet het stuk waar de deurmat op maat komt te liggen op. Onze tip: meet de lengte en de breedte op meerdere punten, want het is mogelijk dat de ruimte niet helemaal recht is. Schrijf eventueel de afmetingen op.

Stap 2

Leg de deurmat met de zwarte onderzijde naar boven op de grond en teken uit waar gesneden moet worden. Je kunt dit het beste doen met een witte stift, maar een pen werkt ook. Vergeet niet dat je de uitsparingen in spiegelbeeld intekent, want je mat ligt immers met de onderzijde naar boven. Controleer of je de vormen juist hebt uitgetekend, door de deurmat op de juiste manier bij je deur neer te leggen.

Stap 3

Leg de mat weer met de zwarte onderzijde naar boven, op een vlakke ondergrond. Let op dat je met je mes de ondergrond kunt beschadigen. Snijd je dus op de vloer of tafel leg dan iets onder de mat zodat er geen beschadigingen kunnen ontstaan. Leg je winkelhaak of snijlat op de uitgetekende lijn en gebruik een scherp snijmes om (de hoekjes van) je mat bij te snijden. Neem de tijd en controleer regelmatig of je nog netjes snijdt.

Stap 4

Je deurmat bijgesneden? Dat viel best mee toch? Klop eventuele losse vezels van de mat af of gebruik een stofzuiger. Plaats de mat voor je deur en geniet van het eindresultaat!

Stap 5

Jaren van je deurmat genieten? Klop je mat regelmatig uit of ga er met de stofzuiger overheen. Dat waardeert je mat echt! Eventuele vlekken kun je verwijderen met wat warm water en groene zeep.

Veel plezier met je nieuwe deurmat op maat!

Tip: Bekijk ook onze buiten deurmatten

Delen

De waardering van www.deurmataanhuis.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 4915 reviews.

Wanneer heb je een snijmes nodig?

Het Deurmataanhuis snijmes gebruik je om dat hoekje van de drempel of deurpost uit de mat te snijden zodat de mat perfect in de ruimte ligt waar jij deze bedacht hebt.